Ahad, 30 Januari 2011

Family Portraiture







Family portraiture shoot ni buat kat tepi sungai kerian ja.. Pot biasa utk org Parit Buntar macam aku.. Bukan apa, dah familiar, senang nak pi, banyak tempat menarik nak shoot... Aku tak ingat berapa wedding dah aku amik gambaq kat sni.. hehehe.. ni kali ke-2 wat family portraiture kat sni..

Kali ni aku diupah oleh Nani, kakak kepada si Yana, ala, yg gambaq duduk ataih motor tu.... objektif shooting kali ni utk aku personally ialah main bokeh...

Huh... I like..... Tp aku pernah baca kat salah satu website wedding, fotography is not about bokeh. It's true. Tp aku suka jugak layan bokeh nih... Kontrol jiwa ja, jgn teracun sampai berabis ribu2 duit yg tak cukup untuk diri sendiri dan family untk beli lens yg kaw-kaw punya bokeh...

Tapi kalau ada duit terlebih, beli jer la... hehehee

Kalau yg tak tau bokeh tu apa, ala, yg blur2 kat background or foreground subjek dalam gambar tu... tu la bokeh...

2 ulasan:

  1. bokeh yang sangat CUN. Ni hang guna 50mm ke zaf?
    suka tengok ni.....hehehe

    BalasPadam
  2. saya guna 50mm 1.8 dgn 85 mm 1.8... hehehe...

    BalasPadam